Greš z nami? - ZDA, Nacionalni parki, 14 dni



14 dni, 2.995,00 € 
Turistično potovanje: vključeno vse po programu.
Potovanje na zahod ZDA je pravo doživetje.
Izziv in adrenalin, idilične obale, kanjoni, spektakularne puščave, nacionalni parki, čudovita mesta.

ODHODI: 30.06., 04.08., 01.09., 20.10.

PROGRAM POTOVANJA:
1. dan  LJUBLJANA - SAN FRANCISCO

  Zbor potnikov na letališču Ljubljana. Prijava in polet s presedanjem proti San Franciscu. Obrok na letalu. Po pristanku prevoz v hotel, namestitev in nočitev.

2. dan  SAN FRANCISCO

  Zajtrk. Na dopoldanskem ogledu mesta bomo videli glavne atrakcije: Union trg, China Town, zapeljali se bomo s tramvajem, ki je prav poseben pečat mesta, postali za panoramo s Twin peaksa in se ustavili pri Golden Gatu ter Fishemen wharfu. Popoldan možen obisk Alcatraza in nakupov Westfieldu ali Chestnut ulici. Nočitev.

3. dan  SAN FRANCISCO - CARMEL - SAN SIMEON

  Po zajtrku bomo krenili dalje. Pot nas bo vodila po panoramski cesti »17 miles drive« in prispeli bomo v mesto galerij in butičnih trgovin - Carmel. Malce prosto in nadaljevanje slikovite poti s postankom za ogled kolonije morskih slonov v San Simeonu. Še do Pismo Beach in fotografsko izživljanje, nato pa namestitev in nočitev.

4. dan  SAN SIMEON - SANTA BARBARA - LOS ANGELES

  Zajtrk. Najprej bomo odkrivali lepote mesteca Solvang, katerega so ustanovili danski prišleki in mu pustili njegov značilno danski pridih z mlini na veter, ulicami, prav privlačno pa je tudi njegovo vinogradno zaledje. Obiskali bomo tudi vinogradniško posestvo in poskusili vina. Nato bomo nadaljevali do Santa Barbare, kjer bomo obiskali frančiškanski samostan. Še do okolice Los Angelesa. Namestitev in nočitev.

5. dan  LOS ANGELES

  Zajtrk. Nato bo sledilo celodnevno odkrivanje mesta angelov. Obiskali bomo Griffith park, poimenovan in posvečen ustanovitelju mesta, videli poslopje mestne hiše, odlični Staples stadion in se sprehodili po Walk of Fame, nato pa se bomo zapeljali skozi prestižni Beverly Hills in Mullholand Drive. V popoldanskem času nas čakata še znameniti pomol Santa Monica in Sunset Bulevard. Po želji si lahko ogledate tudi Universal studios. Nočitev.

6. dan  LOS ANGELES - SAN DIEGO

  Po zajtrku sledi prevoz v San Diego. Obalno mesto je urbani center neposredno ob meji z Mehiko in predstavlja enega od pomembnejših ekonomskih območij ZDA. A najbolj šarmanten je stari mestni del Pueblo, kateri je ohranjen, kot da se je čas ustavil tam nekje v 19. stoletju. A ne bo nas razočaral tudi skyline modernega mesta. Nato bomo obiskali še znamenito letalonosilko USS Midway v pristanu San Diega, katera je aktivno služila vojni mornarici kar 50 let in je sedaj veličasten pomnik in muzej. Namestitev in nočitev.

7. dan  SAN DIEGO - PHOENIX

Zajtrku bo sledil prevoz do obalne idilične La Jolle. Malce sproščujočih sprehodov in lepih panoram na ne bo odveč, saj bomo v nadaljevanju dneva vstopili v svet puščav in kamnitih monolitnih kreacij. Postali bomo tudi v Yumi ob mehiški meji, kjer stoji zloglasni zapor divjega zahoda, nekoč začasni / stalni dom kriminalcev kot so ropar kočij in vlakov Pete Spence, mehiški revolucionar Ricardo Flores, roparka poštnih kočij Pearl Hart. Nato nadaljujemo ob mehiškem zidu, kateri preprečuje ilegalno priseljevanje v ZDA. Namestitev v Phoenixu. Nočitev.

8. dan  PHOENIX - GRAND CANYON - CHINLE
 
Zajtrk. Nato se bomo odpeljali k velikem izzivu, spoznavali bomo Grand Canyon, katerega je do kar 1500m globine izdolbla reka Colorado. Tu se bodo naravne lepote enostavno kar stopnjevale. Kanjonu in parku bomo seveda namenili pretežni del dneva. Nato še v Chinle, namestitev in nočitev.

9. dan  CHINLE - CHELLY KANJON - MONUMENT VALLEY - MOAB

  Po zajtrku najprej na ogled veliko manj poznanega a prav tako očarljivega kanjona de Chelly. Tu bomo spoznali zapuščino Navajo Indijancev in se z njimi na terenskih vozilih podali v svet naravnih lepot Chellya in Monument Valley-ja. Monument Valley, slovita silhueta veliko »westernov« je to postala z razlogom. Ko bomo videli te skalne monolite bomo naravnost ostrmeli. Na planoti površine preko 1000km2 se razprostira mnoštvo lepotcev in lepotic, katere dodatno popestri še njihova senca in sončna svetloba. Rajskim utrinkom bomo podali slovo in se namenili še v Moab. Namestitev in nočitev.

10. dan  MOAB

  Po zajtrku sledi vožnja v park Arches, kjer bomo opazovali naravno generirane oboke in loke, »indijančeve hlače« in še marsikatero zanimivo kreacijo narave. Nato po odseku 313 do konca, dobesedno, saj bomo v Dead Horse Pointu deležni rajskega pogleda. Nazaj v hotel in nočitev.

11. dan  MOAB - CAPITOL REEF - BRYCE CANYON

  Zajtrk. Čaka nas ponovno slikovita pot mimo idiličnih mestec kot je Torrey, park naravnih lepot Capitol Reef kjer bodo očarale tudi tradicionalne farme, jezdeci in še enkrat naravne lepote. Namestitev in nočitev.

12. dan  BRYCE CANYON - ZION PARK - LAS VEGAS

  Zajtrk in ogled zelo zanimive formacije Bryce Canyon parka. Nazobčani stebrički kar pričajo o nastanku tega »badlanda«. Po ogledu pa še do ene atrakcije - Zion parka, kjer nas bo očaral krajši sprehod ob reki Virgin nam bo obudil predstave o pomembnosti vodnega vira, hkrati pa nas bo opomnil kako smo majhni, ko bomo nadaljevali v ozek kanjon Virgin Narrows, dolg kar 24 kilometrov in ponekod visok kar 800 m. Park je znan tudi po pestri živalski zasedbi, saj tod domuje 289 vrst ptic 29 vrst plazilcev in 75 vrst sesalcev. Kdor se boji netopirjev pa bo malo zamižal, saj je področje poznano po kar 19 različnih vrstah. Po ogledih pa v mesto zabave in nadaljevanje v stilu le-te. Nočitev.

13. dan  LAS VEGAS - EVROPA

  Zajtrk. Odpravili se bomo na prijetno vožnjo skozi puščavo Mojave, katera nosi ime po domorodnih Indijancih plemena Mohave. Puščavsko območje se razteza kar na 57.000 m2 in zavzema znaten del južne Kalifornije. Vozili se bomo na nadmorski višini med 1000 in 2000 metri, ter lahko opazovali redko rastje v tej negostoljubni pokrajini z manj kot 250 mm letnih padavin. Naša končna točka bo njen najbolj suhi predel, poznan kot Death Valley. Podali se bomo na svojevrstno dogodivščino v puščavi. Območje ki ga bomo obiskali je bilo nekoč poznano kot zlata žila, ki je pritegnila veliko lovcev na žlahtno kovino. Izkusili bomo lahko, zakaj jih je mnogo tod ostalo za večno, obogatelo pa le peščica. Podali se bomo tudi na slikovito pot skozi dolino Amargosa in zaključili v edinstveni pokrajini Zabriskie Point, kjer bomo lahko občudovali čudovit erozijski pojav, ki je nastal ob predoru jezera Furnace Creek. Vrnitev v Las Vegas in prijava ter polet s presedanjem proti Evropi. Obrok na letalu.
14. dan  - LJUBLJANA
  Nadaljevanje poleta s presedanjem proti Ljubljani.
  če te zanima, se mi javi na: jjjjanin@gmail.com