Čile - Puerto Montta

Puerto Montta
Na vrhu je veliko dima,ki se vali iz vulkana, kiselkast vonj dima pa se otezuje dihanje, sploh se zaradi utrujenosti. Na vrhu sva zdrzala 15 minut poslikala in odsla nazaj v dolino.2 uri pred naso skupino sva prispela nazaj do doline,cakala prevoz ter zmrzovala!
Obiskala sva tudi toplice los Pozones, umetno narejeni bazeni iz skal in kamenja v naravi sredi gozda z leseno koco kjer se lahko preobleces. Voda ima priblizno 50 stopinj. Kljub temu da smo se kopali do 1 zjutraj v mrazu in dezju, je bilo vroce, dozivetje pa  enkratno.
pred odhodom iz Pucona sva se odlocila, da bova poskusila stopati. Kako neverjetno lahko sva prispela s stopom do Puerto Montta! ljudje so zelo prijazni in radi ustavijo. Tako sva prestopala okrog 300 km in se ucila spanscino. Manj srece sva imela pri stopanju iz Puerto Montta do otoka Chiloe in nazaj, natanceje mesta Castro,150km juzno od Puerto Montta, zato sva vzela avtobus. Razlog je bil verjetno v redki gostoti prometa in vremenu. Chiloe je bolj nerazvit del Chila, vendar toliko bolj zanimiv. Znacilni za Castro so palafitosi, lesene hisice na kolih, ki so postavljene ob obali.
(se nadaljuje)
Tomaž