Amerika, Camper Park

Po tednu dni bivanja v San Franciscu smo najeli precej razmajan camper. Kljub temu je bil to naš daleč največji strošek, saj je stal okrog 100$ na dan, vendar nam nato ni bilo potrebno plačevati prenočišč v motelih. Zato pa smo morali včasih prenočiti v t. i. RV parkih (to so nekakšni kampi za camperje). RV parki pa stanejo zelo različno. 
Najcenejši so v Las Vegasu za manj kot 25$ na dan, najdražji pa stanejo lahko tudi 50$ na dan. Seveda smo mi običajno prijavili le 2 ali 3 ljudi, saj je potrebno za vsakega dodatnega potnika doplačati tudi po 5$. Ti kampi lahko ponujajo poleg kopalnic s toplo vodo tudi jacuzzi, bazen, biljard, lahko pa so tudi napol ciganski. Cena tu nima kakšnega posebnega vpliva. 
Velikokrat smo prenočevali zastonj na počivališčih ob avtocesti, ki so po večini zelo dobro urejena, ni pa dovoljeno prenočevati na parkiriščih ali kar na ulici. Cena bencina pa je spet zelo različna. Za nas je bilo nerazumljivo, da imata bencinski črpalki, ki sta le kakšnih 20m narazen, tudi do 10% različno ceno. Tudi črpalke iste naftne družbe imajo različno ceno bencina. Na zahodni obali je cena navadnega bencina povprečno 2,5$/ galono v Teksasu pa je najnižja cena tudi le 1.8 $/ galono.

LP Borut Hudobivnik